Coach Arjan Koster haalt met ARBO punt weg bij DIOS

DIOSNieuws

Coach arjan koster haalt met ARBO punt weg bij DIOS

Den Hoorn – De handballers van DIOS Den Hoorn en Arbo Rotterdam trakteerden de toeschouwers op een vlotte en aantrekkelijke partij. Afgaande op het totale spelbeeld was de 23-23 eindstand een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen.

Coach Arjan Koster van Arbo was vorig seizoen nog in dienst van DIOS en dat zorgde voor de nodige rivaliteit. Maar ook zorgde hij voor hilariteit. Na de rust stonden beide teams al op het veld en de scheidsrechters zaten nog in de kleedkamer. Koster blies de wedstrijd in, waarna de teams zogenaamd al begonnen. Ook de arbiters Van Ginneken en Veenstra, die snel uit de kleedkamer kwamen, konden er wel om lachen.

In de tweede helft kreeg Koster opnieuw de lachers op zijn hand. Hij raakte in een verhitte discussie met Frank Koole, één van zijn vroegere spelers bij DIOS. De woordenwisseling liep hoog op, maar toen de scheidsrechter wilde ingrijpen gaven Koster en Koole elkaar spontaan lachend een stevige zoen.

SERIEUS

Koster heeft ook serieuze arbeid verricht. In korte tijd heeft hij bij de Rotterdamse club een goede, jonge ploeg op de been gebracht na het vertrek van een handvol basisspelers. Vooral linkshander Pascal Haak maakte met zeven doelpunten veel indruk. Ook doelman Jeffrey Tomas vervulde een hoofdrol.

Bij de rust keek DIOS tegen een 12-13 achterstand aan. Vooral het benutten van de vrije kansen was voor de thuisclub een probleem. Timo Blom was met acht doelpunten wél prima op schot en ook Robin Huisman (vijf) en Mark van Vliet (vier) deden van zich spreken. Bij 21-21 leek Arbo door twee treffers van Tim Husson aan het langste eind te trekken, maar Ricardo Zeestraten zorgde voor de verdiende gelijkmaker.

DIOS-coach Jules van der Donk was teleurgesteld: ,,In de race om de eerste periodetitel had ik graag deze wedstrijd gewonnen. Te veel technische fouten en gemiste kansen deden ons de das om. Te slordig allemaal en sommige spelers niet in vorm.”

Collega Koster was vrolijker: ,,Wij zitten in de opbouw van een nieuwe ploeg met veel jonge gasten. Dan is een gelijkspel bij DIOS een mooie opsteker. Ik vind zelfs dat we de partij hadden kunnen winnen, maar ik ben blij met het ene punt.”

Het duel in de eredivisie tussen het opleidingsteam van Quintus en Aristos werd na ruim zes minuten afgeblazen. Tijdens de warming-up liep scheidsrechter Van der Horst een achillespeesblessure op en kon de wedstrijd niet afmaken.