De spirit is weer terug bij gedreven DIOS

DIOSNieuws

Den Hoorn – De handballers van DIOS hebben het ritme weer te pakken. In een aantrekkelijk kijkspel won het team van interim-coach Wesley Stet met 24-21 van het reserveteam van E&O. Frank Snelder (acht doelpunten) en Frank Koole (zeven keer raak) waren de beste schutters.

Vrijwel de gehele wedstrijd stond de thuisclub op voorsprong: 6-4, 10-8 en 14-10 bij de rust. Vooral de gedrevenheid waarmee DIOS weer speelde, was een lust voor het oog. Er werd gebikkeld in de verdediging, die werkte als een sterk collectief. In aanvallend opzicht knokten de spelers zich met veel inzet door de vijandelijke defensie. Timo Blom leverde een aantal fraaie passjes af. Bart Dessens, Ricardo Zeestraten, Roy Stet en Robin Huisman vielen op vanwege hun enorme inzet.

Ook in de tweede helft was DIOS de bovenliggende partij. Bij 19-14 leek de Hoornse club af te gaan op een ruime overwinning. Een terugval zorgde ervoor dat de Emmenaren konden aanklampen bij 19-18. Coach Stet paste een aantal tactische wissels toe en met een serie goede aanvallen en met sterk keeperswerk van Barry Duijndam herstelde DIOS zich bijtijds: 22-18.

Opnieuw werd het nog even spannend bij 22-20, maar Frank Koole besliste het duel met een ‘onmogelijk’ doelpunt. De balgoochelaar scoorde in ondertal, vanaf de achterlijn met een perfecte effectbal de 23-20. Daarna speelde DIOS de partij beheerst uit.

Doelpunten DIOS: Frank Snelder (8), Frank Koole (7), Ricardo Zeestraten (3), Robin Huisman (2), Mark van Vliet (2), Michiel Keijzer en Wouter van den Ende.

Bij E&O waren oudgedienden Toby Trouw (5) en Martijn Fühler (6) het beste op schot. Koen Schoemaker viel in de slotfase op met vier doelpunten.