Forse tegenvaller DIOS

DIOSNieuws

Nieuwegein – Een forse tegenvaller. Dat was de conclusie na de 28-27 nederlaag van de handballers van DIOS bij het laag geklasseerde NHC. De ploeg uit Den Hoorn verspeelde daarmee de gedeelde koppositie in de eerste divisie en dat was vooraf niet gedacht.

Timo Blom en Frank Koole waren met ieder zeven doelpunten de beste schutters in een ploeg die verder aanvallend onder niveau presteerde.

Coach Jules van der Donk zag zijn team in de eerste helft veel technische fouten maken waardoor NHC uit break-outs kon scoren. De 15-12 achterstand bij de rust bleek funest voor DIOS dat geen kans zag die nadelige marge weg te poetsen.

In het tweede half uur ging het beter met de Hoornse ploeg, maar door balverlies, kon DIOS de aansluiting niet meer vinden.

Van der Donk: ,,Een duur verlies, dat we aan onszelf te wijten hebben. Dit had niet mogen gebeuren.”