Frank Snelder is direct belangrijk voor DIOS

DIOSNieuws

Den Hoorn – Met beduidend meer moeite dan verwacht, wonnen de handballers van DIOS met 31-27 van GHV. Door dit resultaat heeft de club uit Den Hoorn de plaats in de top-3 van de eerste divisie heroverd.

Naast de overwinning was vooral de terugkeer van Frank Snelder verheugend. Eindelijk was hij blessurevrij nadat hij twee keer een achillespees afscheurde. Met zijn dreigende spel en zijn verwoestende schoten maakte Snelder direct in zijn eerste wedstrijd al het verschil voor DIOS.

Als invaller scoorde de linkeropbouwspeler in totaal zes keer, waarvan de laatste drie treffers bij 27-27 in de slotminuten. ,,Heerlijk om weer in het veld te staan en actief onderdeel uit te maken van het team”, reageerde de opgeluchte Snelder.

DIOS had het moeilijk tegen de lange en makkelijk schietende Brabanders. Na de rust (15-16) maakte DIOS snel de achterstand goed tot 22-18, maar daarna ging het toch weer mis. Naast Snelder speelde ook Roy Stet een prima wedstrijd door zijn sterke verdedigen en dreigende spel. Ricardo Zeestraten was met vijf doelpunten goed op schot.

MANNEN QUINTUS

Quintus moest in de BENE-League opnieuw een forse nederlaag incasseren. Het Belgische Hasselt was in Kwintsheul met 25-37 (rust 11-16) veel te sterk voor de naar hun vorm zoekende Westlanders. Coach Alex Curescu: ,,Er moet heel wat gebeuren. Ik zie nog niet zo snel hoe we uit deze vervelende situatie kunnen komen. Hard blijven trainen en hopen dat de onderlinge samenhang beter wordt.” Niels de Jong (7x raak) was opnieuw de beste schutter. Marc de Vreede en Thijs van den Driest (beiden 4) speelden eveneens een goede wedstrijd.