Verdediging DIOS legt Saturnus Leiden over de knie

DIOSNieuws

Donderdagavond moest de dames 1 van DIOS spelen tegen Saturnus Leiden om de Jan Adema bokaal. Mees verving de zieke Femke.

In de eerste helft kreeg DIOS slecht grip op het snel spelende Saturnus. Al snel keken de dames tegen een achterstand aan. Pas toen ze overgingen naar een vier – twee verdediging  waarbij Doris en Amber naar voren geschoven werden, kreeg DIOS grip op het spel van Saturnus. Sophie bracht met 4 doelpunten in het eerste kwartier DIOS terug tot 9 – 9. Daarna liep Saturnus toch weer uit. De ruststand was 14 – 17 voor Saturnus.

Na de rust werd er overgegaan op en 5 – 1 verdediging.

Na de rust werd er overgegaan op en 5 – 1 verdediging. Dit bleek de sleutel tot het succes. De verdediging bleek, onder de luide aanmoedigingen van het publiek, een niet te nemen vesting. Zelfs als DIOS in ondertal stond wisten ze niet te scoren. In de aanval leken de dames vleugels te krijgen van alle aanmoedigingen van het publiek. Amber, goed voor 8 doelpunten, zorgde met haar onnavolgbare acties voor een mooi schouwspel. En Esmee maakt het met een paar snoeiharde schoten af. Saturnus wist de tweede helft slechts drie maal te scoren. De eindstand kwam hiermee op 25-20. De coaches spraken na de wedstrijd over de beste tweede helft van het seizoen.

Carlijn, Babette, Amber (8), Sophie (5), Esther, Suzanne (1), Mees (1), Esmee (7), Doris (1), Matilde, Daphne (2)